logologo
open button

CROSSING BORDER THE HAGUE 1 - 4 NOV 2023

arrows

Leïla Slimani

type
icon

Sunday November 6, 2022

icon

7:45 PM - 8:15 PM

icon

De Studio - Salon

Sunday

November 6, 2022

Interviewer

Dirk Leyman

Image for Leïla Slimani

Fotograaf:
Catherine Hélie © Editions Gallimard

Author

Leïla Slimani

Prix ​​Goncourt-winnares Leïla Slimani (1981) werd geboren in Marokko, dat ze op 17-jarige leeftijd verruilde voor Frankrijk om in Parijs politieke wetenschappen en mediastudies te studeren. Ze dacht erover om actrice te worden, volgde een acteercursus en kreeg bijrollen in twee films. Daarna koos ze voor de journalistiek. Ze werd gearresteerd in Tunesië terwijl ze verslag deed van de Arabische Lente, waarna ze freelancer werd en haar eerste roman schreef.

Met haar derde roman Mathilde veranderde ze van richting, zei Leila Slimani tijdens een Borderkitchen-interview twee jaar geleden: "Ik wilde het soort roman dat ik ging schrijven veranderen... Ik wilde iets groters, ik wilde de grote ruimte en het klimaat en lange jaren, ik wilde een personage volgen van zijn kindertijd tot zijn dood, waarschijnlijk omdat ik dat als lezer leuk vind. Toen ik een tiener was, was ik een grote fan van de Russische saga.” Het boek werd een enorme hit.

Haar nieuwste roman Kijk ons ​​dansen (2022) is gebaseerd op haar eigen familiegeschiedenis. Daarin volgen we haar moeder die op een arme boerderij opgroeide, maar toch de eerste vrouwelijke gynaecoloog van Marokko werd.

Kijk ons dansen

Image for Dirk Leyman

Interviewer

Dirk Leyman

Dirk Leyman is literair journalist, veelgevraagd interviewer en auteur. Sinds 2000 is hij verbonden aan de krant 'De Morgen' als boekenjourn...

Delen