logologo
open button

CROSSING BORDER THE HAGUE 2 - 5 NOV 2022

arrows

Karina Sainz Borgo

type
icon

Sunday November 6, 2022

icon

De Studio

Sunday

November 6, 2022

Interviewer

Bent Van Looy

Image for Karina Sainz Borgo

Fotograaf:
Jeosm Photography

Author

Karina Sainz Borgo

De debuutroman van de Venezolaanse journalist en schrijver Karina Sainz Borgo (1982) werd alom geprezen als ‘groots’ en ‘adembenemend’. Nu is ze terug bij Crossing Border met haar briljante tweede roman Het Derde Land.

Opnieuw vertelt ze haar verhaal op een prachtige, poëtische manier. We volgen Angustias Romero, die met haar man en tweelingkinderen te voet op de vlucht zijn voor een mysterieuze ziekte die zich door het land verspreidt.

Er is verlies en rouw, maar ook het aanhalen van banden in de aanwezigheid van corruptie en de vervagende grenzen tussen leven en dood. Het is een mythisch drama met verontrustende parallellen met de realiteit van vandaag de dag, een subthema dat ook te vinden was in haar debuut, dat het gevecht van een vrouw om te overleven beschrijft in een Venezuela dat is weggezonken in geweld en anarchie. Maar daaronder schuilt veel meer, legde ze in een interview uit: “I probeer te schrijven met metaforen. Ik laat de lezer altijd weten dat ik praat over iets universeels.”

Het derde land

Delen