logologo
open button

CROSSING BORDER THE HAGUE 1 - 4 NOV 2023

arrows

Jeroen Olyslaegers

type
icon

Sunday November 6, 2022

icon

9:30 PM - 10:00 PM

icon

De Studio - Salon

Sunday

November 6, 2022

Interviewer

Dirk Leyman

Image for Jeroen Olyslaegers

Fotograaf:
Stephan Vanfleteren

Author

Jeroen Olyslaegers

Jeroen Olyslaegers (Mortsel, 1967) woont en werkt in Antwerpen waar hij columns, theaterteksten en proza schrijft. “Ik ben gefascineerd door het verleden omdat het ons de rare kans biedt om echo’s te vinden in het heden”, zei hij vorig jaar in een interview.

Over zijn roman Wildevrouw (2020) zei hij in De Volkskrant: “Ik was vastbesloten een historische roman te schrijven die werkt als een teletijdmachine. Als de lezer door mijn boek niet het gevoel zou hebben door 16e-eeuws Antwerpen rond te lopen, dan zou ik hebben gefaald.” De roman eindigde bovenaan de Vlaamse en Nederlandse bestsellerlijsten. Voor zijn schrijven heeft Olyslaegers dan ook één regel, zo vertelde hij tijdens een interview in De Volkskrant: “het mag nooit, nooit, nooit saai zijn.”

Zijn vorige romans WIJ uit 2009 dat genomineerd werd voor de Gerard Walschap Literatuurprijs en WINST (2012) maakte hij een rentree in de Nederlandse letteren. De doorbraak kwam met de roman WIL uit 2016, het sluitstuk van zijn trilogie over onze ontspoorde tijd en de plek van het individu tegenover de gemeenschap. Het boek werd bekroond met vele prijzen en stond op de shortlist van de Libris Literatuur Prijs en de Inktaap.

Wildevrouw

Image for Dirk Leyman

Interviewer

Dirk Leyman

Dirk Leyman is literair journalist, veelgevraagd interviewer en auteur. Sinds 2000 is hij verbonden aan de krant 'De Morgen' als boekenjourn...

Delen