logologo
open button

CROSSING BORDER THE HAGUE 1 - 4 NOV 2023

arrows

Hernan Diaz

type
icon

Sunday November 6, 2022

icon

5:15 PM - 5:45 PM

icon

De Studio - Salon

Sunday

November 6, 2022

Image for Hernan Diaz

Fotograaf:
Pascal Perich

Author

Hernan Diaz

"Ik speel graag in op de verwachtingen van de lezers om ze vervolgens in de zeik te zetten", zei Diaz twee jaar geleden in een interview. Bezoekers van Crossing Border konden hem horen voordragen uit zijn werk in 2019. Nu is hij terug met Vermogen, zijn nieuwe boek dat in september uitkomt. Het is de tweede meesterlijke roman van een auteur wiens boeken in meer dan twintig talen zijn vertaald.

In Vermogen reizen we af in een roman die meer dan een eeuw omspant en waarin Diaz op een elegante manier verschillende elkaar beconcurrerende verhaallijnen tot elkaar laat spreken. We ontmoeten Benjamin en Helen Rask. Iedereen in het New York van de roaring twenties heeft wel van de legendarische Wall Street tycoon en de dochter van een excentrieke aristocraat gehoord. Samen hebben ze de top van een wereld van schijnbaar eindeloze rijkdom bereikt, maar er zijn geruchten. Wat was de prijs die ze ervoor moesten betalen? Dat is het mysterie in het centrum van de succesvolle jaren dertig roman Bonds, maar het is niet de enige versie.

Hoewel Hernan Díaz (1973) werd geboren in Argentinië en opgroeide in Zweden, heeft hij het grootste deel van zijn leven in Amerika doorgebracht. Hij ziet zichzelf dan ook als een Amerikaanse schrijver: “Amerika is het land waar ik het meest van houd en dat mij zowel persoonlijk als literair heeft gevormd”, gaf hij toe.

Vermogen

Delen