logologo
open button

CROSSING BORDER THE HAGUE 1 - 4 NOV 2023

arrows

Bez (Happy Mondays)

type
icon

Sunday November 6, 2022

icon

7:15 PM - 7:45 PM

icon

De Studio - Grote Zaal

Sunday

November 6, 2022

Interviewer

Andrew Perry

Image for Bez (Happy Mondays)

Author

Bez (Happy Mondays)

Van zijn met drugs doorweekte losbandigheid in de rock bands Happy Mondays en Black Grape tot het winnen van Celebrity Big Brother, natuurlijk ook compleet stoned, Mark ‘Bez’ Berry heeft het allemaal meegemaakt. Zijn carrière is doordrenkt van een lawine aan geestverruimende middelen en toen een journalist hem vroeg waarom hij daar zoveel van innam, antwoordde hij kort: “Het is mijn werk.”

Hij werd geboren in een gezin waarin zijn moeder een verpleegster was en zijn vader lid van een antiterrorisme eenheid. Op zijn 17e zat hij drie jaar in de bak wegens een beroving.

De buitengewone achtbaan die zijn leven is werd vastgelegd in het kleurrijke boek Freaky Dancin: Me and the Mondays.

Maar het beste kun je zelf luisteren naar wat hij te vertellen heeft. Of het nou gaat om zijn escapades als sambaballen zwaaiende danser bij Manchesters rave rock legendes Happy Mondays of zijn tv optredens, die hem genoeg geld opleverden om zijn black cab te pimpen met twintig luidsprekers en vijftien tv schermen, Bez kan het je allemaal vertellen.Zoals hij zei in een interview dit jaar: “Ik was een nachtmerrie, zelfs als baby.”

Delen