logologo
open button

CROSSING BORDER THE HAGUE 1 - 4 NOV 2023

arrows

Aya Sabi

type
icon

Sunday November 6, 2022

icon

8:30 PM - 8:42 PM

icon

De Studio - Rotonde

Sunday

November 6, 2022

Image for Aya Sabi

Fotograaf:
Annemiek-Mommers

Author

Aya Sabi

Hoe pijn blijft zingen en generaties openbreekt en verbindt en hoe de warmte of juist de kilte die een mens afgeeft een thuis kunnen zijn, daarover schrijft Aya Sabi (1995) in haar nieuwe boek Half leven. In deze familiekroniek voert ze vervlogen en verdrukte herinneringen op, van ontheemding en vervreemding, van Marokko tot de Lage Landen.

Sabi woont in Vlaanderen en is, naast haar studie Biomedische Wetenschappen, schrijver en columnist. Zelf zegt ze over haar schrijverschap: “Schrijven is een poging om mijn plek op de wereld te veroveren. Ik ben een deel van een minderheidsgroep die zolang ze zelf niet spreekt enkel anderen over haar zal horen spreken. […] Dit is de wereld die ik met woorden voor mezelf schets. Wees welkom. En weet dat deze wereld, zoals de wereld daarbuiten, veranderlijk is. Dat wij kiezen hoe we de wereld zien. Wreed, dan zijn woorden troost. Mooi, dan zijn woorden erkenning.”

Haar debuut, de verhalenbundel Verkruimeld land, kon meteen rekenen op een nominatie voor de LangZullenWeLezen-trofee en de Opzij Literatuurprijs. Sabi geniet bovendien een stevige live-reputatie. In 2020 werd ze door NRC benoemd tot een van de literaire talenten van het jaar.

Half leven

Delen