logologo
open button

CROSSING BORDER THE HAGUE 1 - 4 NOV 2023

arrows

Angelo Tijssens

type
icon

Sunday November 6, 2022

icon

3:15 PM - 3:45 PM

icon

De Studio - Grote Zaal

Sunday

November 6, 2022

Interviewer

Melissa Giardina

Image for Angelo Tijssens

Fotograaf:
Willy Vanderperre

Author

Angelo Tijssens

Angelo Tijssens (1986) schreef scenario’s voor gelauwerde films. Met zijn theatergezelschap reisde hij de wereld rond. Nu boort hij een nieuw hoofdstuk aan in zijn creatieve carrière met de publikatie van zijn debuutroman De randen, dat in september verschijnt. “Wat ik doe, zijn allemaal variaties op hetzelfde ambacht: verhalen vertellen”, zei hij erover in De Morgen.

In De randen lopen twee verhaallijnen door elkaar: de jeugd van zijn naamloze hoofdpersonage, een enig kind met een labiele moeder en dezelfde persoon maar dan twintig jaar later, die zijn jeugdliefde opnieuw ontmoet.

Een bijzonder krachtig verhaal waarvoor Tijssens slechts 120 pagina’s nodig had om te vertellen: “Dat was ook de bedoeling. Gebald en compact, ik houd daar wel van…Als het gebald verteld kan worden, moeten er geen extra bomen sneuvelen voor mijn ego”, zei hij hierover.

Tijssens maakt al twaalf jaar deel uit van theatergezelschap Ontroerend Goed dat bekend werd door interactieve voorstellingen. Hij schreef enkele kortfilms en hij gooide hoge ogen op het Filmfestival van Cannes als co-scenarist van Girl en Close, twee meermaals bekroonde films van Lukas Dhont. Momenteel werkt Tijssens aan nieuwe film- en televisieprojecten.

Image for Melissa Giardina

Interviewer

Melissa Giardina

Melissa Giardina is het gezicht van Vindetta! Een bedrijf dat alles verenigt wat Melissa het liefst doet: moderatie, interviewen, redigeren,...

Delen