logologo
open button

International literature festival

Teju Cole

type
icon

Thursday November 2, 2023

icon

9:55 PM - 10:30 PM

icon

De Studio - Grote Zaal

Thursday

November 2, 2023

Interviewer

Omar Ba

Image for Teju Cole

Fotograaf:
Maggie Janik

Author

Teju Cole

Nigeriaans-Amerikaanse auteur Teju Cole zette zichzelf op de kaart als één van de meest uitzonderlijke en vindingrijke schrijvers van zijn generatie met Elke Dag Is voor de Dief en Open Stad, die onder andere zijn bekroond met de PEN/Hemingway Award en de Internationaler Literaturpreis.

Nu is hij terug met zijn nieuwe roman Trilling; een indrukwekkend en intiem boek dat verkent hoe een betekenisvol leven eruit ziet in een gewelddadige wereld.

Cole creëert een mozaïek van literatuur, muziek, ras en geschiedenis, en vertelt daarmee het verhaal van Tunde, een West-Afrikaanse fotograaf en docent aan een universiteit in Massachusetts. Op een dag vindt hij in een antiekwinkel een klein Afrikaans beeldje dat de winkeleigenaar “authentiek” noemt. De winkel bevindt zich in een historisch huis waarvan de bloederige koloniaanse geschiedenis op een bordje aan de muur wordt vermeld.

Dit incident zet Tunde aan het denken over het Westerse concept van authenticiteit, het verstrijken van de tijd, en hoe gruwelijkheden uit het verleden in verband staan met het heden. Door de ogen van Tunde en anderen wordt een verrassend en essentieel verhaal over menselijke overlevingskracht en de mogelijkheid van geluk tot leven gebracht.

Trilling

Delen