logologo
open button

International literature festival

Pilar Quintana

type
icon

Thursday November 2, 2023

icon

9:15 PM - 9:45 PM

icon

De Studio - Salon

Thursday

November 2, 2023

Interviewer

Melissa Giardina

Image for Pilar Quintana

Fotograaf:
Danilo Costa

Author

Pilar Quintana

De Colombiaanse Pilar Quintana, die één van de meest veelbelovende auteurs in Latijns Amerika werd genoemd na de verschijning van haar debuutroman in 2003, blijft verrassen en imponeren met romans die in krachtig, confronterend proza verkennen wat het is om mens te zijn.

Haar internationale doorbraak kwam na de uitgave van haar roman Het Teefje in 2017, die in 2020 finalist was voor de National Book Award en in 2021 bekroond werd met de PEN Translates Award. Nu is ze terug met De Afgronden, een verhaal over een disfunctioneel gezin dat wordt verteld vanuit het perspectief van de achtjarige Claudia. Het speelt zich af in de stad Cali, waar Quintana zelf is opgegroeid. Claudia’s relatie met haar ouders, die toch al onder spanning staat, wordt verder op de proef gesteld door een indringer.

De Afgronden verkent de innerlijke wereld van een kind dat moeite heeft om de tragedie die haar familie achtervolgt volledig te begrijpen. De roman is geprezen voor zijn heldere visie, alsmede voor de meesterlijke manier waarop het gezinsdynamieken en doorgegeven trauma verkent.

De afgronden

Delen