logologo
open button

International literature festival

Paulina Flores

type
icon

Thursday November 2, 2023

icon

8:40 PM - 8:50 PM

icon

De Studio - Grote Zaal

Thursday

November 2, 2023

Image for Paulina Flores

Fotograaf:
Diego Urbina

Author

Paulina Flores

Chileense romanschrijfster Paulina Flores brak in 2015 internationaal door met haar korte verhalenbundel, Humiliation, waarvan de droge humor, scherpe observaties en het diepe medeleven voor haar personages werden geprezen.

Hierop volgde haar eerste roman, Deception Island, die in 2021 in Chili verscheen en waarvan nu meerdere vertalingen worden uitgebracht. Daarin ontmoeten we Marcela, een vrouw tegen de dertig die met een gebroken hart Santiago verlaat en afreist naar de afgelegen stad Punta Arenas in Chili’s zuidelijkste provincie, Patagonië, waar haar vader woont.

Bij aankomst ontdekt ze dat haar vader een onderduiker verbergt: een jonge Zuid-Koreaanse man die van een Chinese vissersboot is afgesprongen. Samen worstelen de drie personages om elkaars raadsels te ontcijferen en de waarheid onder ogen te komen over wie ze zelf zijn en waar ze voor op de vlucht zijn.

Flores haalde inspiratie uit Zuid-Koreaanse films, waardoor een unieke, grimmige sfeer ontstaat die niet alleen de harten van de personages blootlegt aan de lezer, maar ook de bredere sociale-, politieke- en omgevingscontext van hun levens.

Deception Island

Delen