logologo
open button

CROSSING BORDER THE HAGUE 1 - 4 NOV 2023

arrows

Moenen & Mariken

type
icon

Sunday November 6, 2022

icon

5:30 PM - 6:00 PM

icon

De Studio - Rotonde

Sunday

November 6, 2022

Image for Moenen & Mariken

Artist

Moenen & Mariken

“I am a woman in a sci fi discourse. When really did imagining new worlds became such a manly thing?” Vraagt actrice en schrijfster Maria Magdalena de Cort (2000, Brussel) zich af in de track ‘Animatronic’. Zij is de helft van Moenen & Mariken, de andere helft wordt gevormd door producer en muzikant Neil Claes (2001, Sint Truiden). Het tweetal omschrijft Moenen & Mariken als ‘het rebelse kind van de altijd-sneller generatie.’

Moenen & Mariken brengt via techno twee oude geliefden weer samen voor een innige omhelzing: poëzie en muziek. En met een knipoog naar inspiratiebronnen als Laurie Anderson, Anne Clark, Sappho en punkpoetry. Daarbij is de taakverdeling in Moenen & Mariken duidelijk: beide bedienen synthesizers, maar Claes tekent voor extra elekronica en De Cort levert de stem aan.

“You blocked my fucking phone number, so yeah, I shall become the crazy cake lady if you insist”, vertelt De Cort verder in ‘Animatronic’. De teksten van de tracks van Moenen & Mariken beschrijven stillevens grenzend aan het surreële en sardonische. Met wisselende gezichtspunten in hetzelfde tempo als de pulserende live technogeluiden die de gedichten begeleiden.

Delen